Reiseblogg fra Travellerspoint

Costa Rica

St Theresa, Tamarindo og Volcan Arenal

semi-overcast 28 °C
Se The Trip på yihaaa's reisekart.

Etter flyturen i 5-setersflyet fra Utila gikk ferden videre med buss til SAP hvor vi chillan i et halvt døgn på flyplassen. Der fikk vi fly videre til San Jose i Costa Rica. For at vi ikke skulle gå på samme smellen som før da vi har kommet for sent til diverse busser og båter hadde vi for en gangs skyld planlagt med god tid. Fremme på busstasjonen gikk ikke bussen allikevel så da fant vi ut at vi like greit kunne leie en bil. Fikk oss en fin mini-SUV. :) Vi var keen på å stikke til st.Theresa, en sted på Peninsula de Nicoya, en halvøy på vestkysten i Costa Rica. Etter noen timer med kjøring skulle vi ta båten over til halvøya. En superstressa kul kis ville "hjelpe" oss og krevde 20000 gærninger (200 nok) for å vise oss at billettkontoret var 20 meter borti gata. Når han ikke fikk det klikka det greit for han og han lovte oss at det skulle vente noen skumle karer på oss når vi kom frem. Det gjorde det ei. Resten av veien frem til St.Theresa var helt sinnsykt dårlig. Gjørmete hullete veier og vi hadde maksfart på 10 km i timen. Kjørt i pæra, rumpa og nakken kom vi frem sent på kvelden, fikk oss litt mat og fant hostellet Funky Monkey.

St.Theresa viste seg å være en superavslappa by som lå langs den gjørmete veien. Kun surfere og noen backpacker i byen. Det var ikke akkurat høysesong så ganske lite med folk der. Vi hadde noen chille dager og fikk prøvd oss litt på surfing. Bølgene var ganske hissige så vi fikk litt juling, men moro var det læll. På hostellet jobbet tidenes kokk så fikk masse god mat og det ble en del øl og sene kvelder med folkene som jobbet på Funky Monkey og de få andre gjestene. Øl'en het Pilsen så det var ikke så vanskelig å få bestillt. En kveld spurte Eric om Anders ville danse på bordet for 100 colones (1 krone!!) og det ville han selvfølgelig. Bordet var uheldigvis ikke så veldig stabilt og tippa greit over når Anders gjorde en av sine funky moves. Anders reiste seg lynraskt opp igjen, nesten som en puma, og tråkka på masse glass. Det endte med masse kutt under foten og Eric måtte leke doktor og stripse og plastre. Siste kvelden var det Halloweenfest. Hadde null kostyme, så prøvde først å være mumie med dopapir. Det funka heller dårlig. Anders ble i stedet derfor namveteran-Anders siden han var skada, Øyvind ble toga-boy og Eric ble Øyvind's toga-girl. Hehe.

Dagen derpå gikk ferden videre til Tamarindo, en litt mer turistifisert by lenger nord. Denne byen kan vel sies å være Costa Rica's svar på Playa del Carmen som er Mexico's svar på Mallorca. Altså litt charter. Hadde et par morsomme dager med surfing, fôring og festing på byen der det faktsik var noe folk.

Før vi avsluttet oppholdet i Costa Rica klarte vi også å komme oss til den aktive vulkanen Arenal midt inni landet. Fikk sett små utbrudd og lava som rant nedover vulkansiden. moro for kidsa, altså oss. :)

Skrevet av yihaaa 23:51 Arkivert i Costa Rica Tagged backpacking Kommentarer (0)

Honduras

San Pedro Sula & Utila

all seasons in one day 30 °C
Se The Trip på yihaaa's reisekart.

Vi var veldig fornoeyde med aa ha booka en direkte buss (1.klasse) fra Flores langt inne i Guatemala til San Pedro Sula (SAP). Moette opp paa "busstasjonen" halv 6 om morgenen, men det dukket ikke opp noe buss. Etter en times tid kom det en crappy buss og kisen som hadde proevd aa selge oss litt godsaker tidligere sa at det var bussen vaar. Vi tenkte whatever og hoppa paa. Billetten vi hadde kjoept til 1.klasses bussen skjoente ingen noen ting av, men vi fikk lov til aa sitte paa gratis. Etter noen timer stoppet bussen midt i oedemarka og der maatte vi gaa av. Fortsatt en time igjen til grensa. Saa der stod vi midt i et veikryss i Guatemala og visste ikke helt hvor vi skulle gjoere av oss. Kom i snakk med en kid som stoppa en Toyota Hiace som allerede var noksaa full med folk. Vi kunne visstnok faa sitte paa til grensa saa etter litt pruting joina vi. Fremme i grensebyen Puerto Barrio var det nok en gang kaos. Tett med folk som var keen paa pengene til blekansiktene. Vi tok det med ro og fikk til slutt sitte paa med nok en van til den nette sum av 5 kroner for alle gutta. Etter nok en halvtime ble vi sluppet av ved grensa til Honduras. Vi tok bag'ene vaare og trasket over det som ikke lignet saa veldig mye paa en grenseovergang. Gikk forbi en bom og fant til slutt en kar bak en luke som kunne stemple passene vaare. Saa var det ny leting etter transport videre. Denne gangen endte vi opp med aa ta en gammel skolebuss som stoppet ca hver 20-ende meter for aa plukke opp gaerninger. Kom oss ihvertfall frem til neste stopp, Puerto Cortes. Der fikk vi hamstret litt vann og 3 bananer som kostet 75 oere. haha. Fant en "ekspress"-van som skulle videre til SAP, men det var ikke saa veldig ekspress og brukte altfor lang tid. Vi kom derfor frem til SAP ca 5 min etter at bussen videre til byen La Ceiba hadde gaatt. Saa der stod vi midt i rush-hour i SAP og kloedde oss i hodet. Fikk hjelp av noen lokale til aa praie en taxi og sjekket inn paa Jerusalem hostel. Nice. Kom oss ut og fikk endelig i oss litt mat paa Pizza Hut etter 14 timer uten noe i magen uten mengder med kjeks.

Dagen etter kom vi oss paa bussen til La Ceiba. Endelig luksusbuss med film og servering. Koste oss med Leonardo DiCaprio og Titanic... my heart will go on! Vel fremme i La Ceiba kom vi oss ut til kaia og fikk plass paa baaten til Utila, som er en liten oey med 17 dykkeskoler og noen barer. Paa Utila ble vi moett av kaos. Ikke joeglere, men tett med folk fra ulike hosteller og dykkeskoler som var keen paa at vi skulle sove og dykke hos de. Kom i prat med en surferjente som mente vi burde bo paa Mango Inn. Vi sjekka ut litt stasj, og ble med surfejenta til Utila Dive Center (UDC) for en gratis oel. Lurt. Etter at de hadde prata med oss altfor lenge var alt annet stengt (planen virka) og vi traska til Mango Inn og fikk oss et rom. Deretter dro vi for aa spise, men alt var som sagt stengt saa fikk en dame til aa koke opp noen nudler vi kjoepte paa butikken. Etter herremaaltidet dro vi paa baren TreeTanic som var sinnsykt fet med haugevis av dekorasjoner og utsmykninger. Og forresten laa oppe i et tre. Etter en del oel gikk turen videre til The Bar in the bush der festen fortsatte ut i de sene nattetimer.

Dagen derpaa hadde vi planlagt aa sjekke ut hva de andre skolene hadde aa tilby, men vi var ganske saa slitne saa endte opp med a signe opp hos folka paa Utila Dive Center. I tillegg regna det paa morgenen saa vi var ikke saa lystne paa aa traske rundt. Kurset begynte samme dag med teori og deretter mat og ut paa byen med folka fra kurset. Kurset bestod av noen teoritimer, litt lekser, 2 oevelsesdykk og 4 Open Water Dives som ble unnagjort paa 3,5 dag. 1 dag mindre siden vi var saa flinke. :) Etter vel endt kurs dro vi ut for aa feire med en Scorpion Bowl, en bolle full av lokal sprit. Anders syntes den var veldig god og forskynte seg godt. Det ble natta tidlig paa Anders den kvelden. Vi andre tok turen til Tranquila og fikk spillt litt poker. I tillegg begynte det aa regne som bare det. Naar det foerst regner i Honduras da regner det. Regnet fortsatt dagen etter og det som foer var veier var naa blitt riktig saa fine elver. Vi kom oss ned til dykkeskolen faar aa faa 2 Fun Dives som fulgte med kurset, men fikk desverre bare gjort 1 dykk pga vaeret. Det dykket var derimot helt konge. Saa masse forskjellig fisk, sjoeskilpadde og masse andre gaerninger som chillern paa bunn i revet. Om kvelden var det ikke saa mye annet aa gjoere enn aa slappe av siden det fortsatt regnet. Baren paa hotellet begynte aa bli oversvoemt og til og med kakkelakkene begynte aa flykte. Anders derimot tok seg en tur ut. flink gutt.

Tordagen hadde vi planlagt aa stikke inn til La Ceiba igjen for aa komme oss til Costa Rica. Desverre var havna stengt saa baaten gikk ikke. Vi fikk heldigvis booka vaart eget lille 5-seters propellfly til dagen etter og kunne dermed vaere med paa den beroemte BBQ-festen pa UDC. 50 kr spis og drikk saa mye man vil. Jippi! Vi gikk i pluss den kvelden for aa si det saann og det ble en veeeldig morsom kveld. Kom oss opp tidlig dagen etter takket vaere Anders som vaaknet og fikk en morsom flytur inn til fastlandet.

Skrevet av yihaaa 22:20 Arkivert i Honduras Tagged backpacking Kommentarer (0)

Tikal,Guatemala

16-18 oktober

sunny 29 °C
Se The Trip på yihaaa's reisekart.

Paa vei fra Belize til Honduras bestemte vi oss for aa ta turen til byen Flores i Guatemala for aa sjekke ut ruinene etter Maya-folka. Flores var en chill by som laa paa en halvoy i en innsjoe. Dro ut til ruinene i Tikal midt paa natta og traska ut i jungelen mens det enda var moerkt. Hoerte masse funny lyder fra alle dyrene som vaaknet opp. Den mest dominerende lyden var broelene fra HowlerMonkeys. Broelte som bare f. Hadde vi bodd i jungelen hadde vi serioest klikka paa de etter et par dager. Utover dagen saa vi ogsaa andre morsomme dyr blant annet SpiderMonkeys som hoppa fra tre til tre. Ruinene var svaert saa imponerende med tanke paa at de er midt i junglene og laget for leeenge siden. Siden det ikke var saa mye mer aa sjekke ut enn ruinene "booka" vi 1-klasses buss videre til San Pedro Sula i Honduras, men det skulle vise seg at vi ble lurt trill rundt. Mer om det senere.

Skrevet av yihaaa 22:06 Arkivert i Guatemala Tagged backpacking Kommentarer (0)

Caye Caulker, Belize

12- 16 okt

semi-overcast 32 °C
Se The Trip på yihaaa's reisekart.

Bussturen fra Tulum til Belize ble en smule lang med en del venting ved grenseoverganger og slikt. Men vi koste oss som vanlig. Fremme i kaotiske Belize City skyndte vi oss inn i en taxi med 4 australske folk for å rekke siste båten til Caye Caulker. Den rakk vi selvfølgelig ikke. 20 sekunder for sent. Ikke marginene på vår side så langt på denne turen. Dermed måtte vi overnatte i Belize City noe verken vi eller folka fra australia var serlig keen på. "Heldigvis" hadde broren til ene duden på kaia et gjestehus så vi tenkte whatever og dro dit. Dette gjestehuset viste seg å være tidenes mest shitty sted et lite stykke utenfor sentrum.Vi fikk oss et par nasty rom til vel 40 kroner per hode, droppa bagasjen og gikk ut for å få oss noe mat i sekken. De fleste av oss hadde ikke spist noe særlig siden frokost og nå begynte klokka å bli i 8 tida på kvelden. Det første som møter oss når vi er ute og går er en hviting som stopper bilen sin, ruller ned vinduet og sier "Be careful out there" på beste skrekkfilmmåte. hehe. Etter en del trasking fant vi en indisk restaurant som var litt dyr, men det var absolutt verdt det etter å ha sett de andre "restaurantene" langs veien. Fikk i oss et godt måltid, noen øl og ble bedre kjente med de 3 jentene og han ene karen fra down under. På veien hjem prøvde vi å komme inn på et casino men ble nekta inngang fordi vi så litt shabby ut. Veldig dumt for Eric som hadde tenkt å doble reisebudsjettet sitt den kvelden. :) Vel hjemme la vi oss i den nasty senga vår. Øyvind fikk feber og lå og hata hele natta. Våknet også opp midt på natta av masse leven på gangen. Det viste seg at 2 av de australske jentene hadde våknet av en rotte på rommet og ikke var så veeeeldig gira på å sove i det rommet lenger.
The_Trip__..08_mini.jpg

Dagen etter var alle veldig klare for å komme seg ut til Caye Caulker. Øyvind følte seg bedre etter å ha proppa i seg smertestillende og febern var borte. Caye Caulker er en liten chill karibisk øy der mottoet er "GO SLOW". Ikke tillatt med biler på øya så folk tøffer rundt i golfbiler eller sykler. Vi fikk leid oss et fint lite hus rett ved beachen med australierne i huset ved siden av. Første gjøremål for dagen var innkjøp av litt snacks og noen kasser med øl på kaia. Fant oss til rette i noen hengekøyer på verandaen og tok livet helt med ro. Deilig. Etter et par timer på øyet gikk vi oss en tur rundt øy, meldte oss på en basketballturnering og tok en dukkert ved "The Split", øyas nordligste punkt. Mens vi var der startet tidenes regnskur og på vei hjem ble Øyvind helt blå. Febern var ikke helt borte nei. :( Han ble derfor sengeliggende i 2 dager, men heldigvis var det TV på rommet og masse bra kanaler. Fikk til og med sett Cliffhanger med spansktalende Sylvester Stallone. Det er ikke hver dag.

The_Trip__..32_mini.jpg

Dagene på Caye Caulker var veldig avslappende og deilige. Tiden gikk med til å spise og drikke og ta livet helt med ro. Tok oss også en snorkletur ute i det karibisk hav med mange spennende fisker. Eric så til og med noe "slanger" eller "lange jævler som var keen på å fôre hånda di" som Eric kalte de. Ble også godt kjent med folkene fra Sydney. Alle jentene skal reise i lengre tid, men Luke skal møte oss når vi kommer dit og vise oss rundt. Lurt. :)

Skrevet av yihaaa 09:56 Arkivert i Belize Tagged backpacking Kommentarer (0)

Tulum, Mexico

10-12 okt

sunny 29 °C
Se The Trip på yihaaa's reisekart.

Med regnvær i Cancun passet det bra å dra videre. Forlot Cancun rimelig tidlig om morgenen for å kunne få litt ut av dagen i Tulum når vi kom frem dit. Kjøpte bussbilletter på laveste klasse noe som viste seg å være chill nok. Etter et par tre timer ankom vi Tulum, og fikk etter litt styring praia en taxi for å komme oss til hostellet som nok en gang het Mayan Hostel. Etter å ha sjekket inn tok Anders og Øyvind seg en liten løpetur. flinke gutter. Midtveis på løpeturen fikk Anders en smuuuule vondt i magen, men heldigvis var det et fancy hotel og spa rett ved. Der slapp vi derimot ikke inn og Anders måtte gjøre sitt fornødne på utedoen til -policia som holdt vakt utenfor.

Siden det var dårlig vær også her gikk resten av dagen med til å chillen og sjekke ut området noe som ikke var så mye å sjekke ut. På kvelden gikk vi bort til et supermercado for å handle inn til et herremåltid. Både annsatte og beboere ble mektig imponerte av Vikingene og konstanterete at siden vi var vikinger måtte vi vel ha myyye mat. Mens resten av gutta gikk og la seg bleEric og Anders sittende opp sammen med noen andre folk der de hadde sin egen lille fest i resepsjonen på hostellet.

Litt utpå morgenkvisten dagen etter leide vi oss sykler og tok turen til ruinene ved beachen. Ganske så fint og vi fikk titta på serverdigheter samtidig som vi kunne ta en dukkert i varmen. goood kombinasjon. etter å ha titta litt syklet vi langs beachen og fant oss en litt mer bortgjemt og privat strand der det kun fantes noen bungalower og noen hengekøyer. Siden det ikke var så mange hjemme fant vi oss hver vår hengekøye og det ble noen deilige avslappende timer med havbris, bok og god musikk. I tillegg lekte vi litt jungleboys og fiska ned en kokkosnøtt som vi klarte å åpne og drikke melka som var inni. yummy for my tummy :)

The_Trip__..85_mini.jpg

Middagen denne kvelden bestod av suppe med rester fra kvelden før. Tenkte også å stjele litt pasta fra kjøkkenet men da Øyvind titta oppi lå det en lizzie der. NASTY! Men suppa ble god den og alle ble enige om at vi hadde hatt en fortreffelig dag. Bestemte oss samme kveld for å komme oss videre sørover til enda mer "eksotiske" strøk.

Skrevet av yihaaa 09:43 Arkivert i Mexico Tagged backpacking Kommentarer (0)

(Innlegg 6 - 10 av 12) « Side 1 [2] 3 »